گسترش برودت زاگرس

سردخانه میوه

فهرست مطالب

ساخت سردخانه میوه

نگهداری تمام مواد خوراکی ای که امکان فاسد شدن آنها در سردخانه میوه وجود دارد از زمان قدیم یکی از مشکلات اساسی ما انسانها بوده اما امروزه با پیشرفت تکنولوژی شاهد وجود سردخانه های متنوعی هستیم که می تواند مدت زمان نگهداری محصولات موردنظر ما را بدون ایجاد تغییری در ظاهر و کیفیت محصول، افزایش دهد.در واقع استفاده از سردخانه ها هم برای کشاورزان و هم برای مصرف کنندگان منفعت دارد زیرا هنگامی که فصل برداشت میشود به علت فراوانی محصول در بازار،  قیمت آن پایین تر از زمانی است که همان محصول در بازار کم است در نتیجه میتوان با انبار کردن آن و تزریق آن به بازار در زمان کمبود، هم کشاورز و هم مصرف کننده را راضی نگه داشت

حالا هنگامی که شما تصمیم به خرید ساخت سردخانه میوه دارید در ابتدا باید بدانید که انتخاب چه سردخانه ای -با توجه به محصول مورد نظرتان-می تواند برای شما از نظر هزینه و کارایی و دیگر موارد؛ بهترین گزینه باشد چرا که سردخانه ها انواع مختلفی دارند که می توان آنها را به سردخانه گمرکی، سردخانه عمومی، سردخانه زیر صفر، سردخانه بالای صفر،سردخانه فریونی، سردخانه آمونیاکی، سردخانه ذخیره ای، سردخانه کوچک، سردخانه یخچالی تقسیم کرد و از انجایی که بحث ما در مورد سردخانه میوه می باشد؛ تنها به معرفی سردخانه های مناسب برای نگهداری انواع میوه ها می پردازیم:

1.سردخانه بالای صفر                                            2.سردخانه زیر صفر

1-سردخانه بالای صفر:

یکی از مناسب ترین نوع سردخانه برای ذخیره میوه، سردخانه ی بالای صفر می باشد. که به دو نوع کوتاه مدت و بلند مدت تقسیم میشود زمان نگهداری محصولات در مدل کوتاه مدت حداکثر تا 15 روز می باشد و سپس محصول از سردخانه خارج و محصول جدید جایگرین می شود.

در واقع سردخانه بالای صفر با پایین آوردن دمای محصول در زمان نگهداری باعث می شود تمام فساد فیزیکی، شیمیایی و حتی میکروبی محصول متوقف شود که البته قبل از اینکه محصول شما در سردخانه بخواهد انبار شود نیاز است تا یکسری اقدامات انجام شود به طور مثال در وهله ی اول، شما نیاز به سرد کردن ابتدایی دارید که منظور ما از این عبارت پایین اوردن دمای محصول قبل از انبار کردن است مثلا برای میوه های گرمسیری که به سرمازدگی حساس هستند؛ لازم است این کاهش دما تا حدود 10 درجه سانتی گراد باشد.

در وهله ی دوم مبحث غربالگری نیز می تواند مطرح باشد که منظور این است که باید محصولاتی برای انبار کردن انتخاب شوند که کاملا سالم و دارای قابلیت نگهداری بالایی هستند تا باعث فاسد شدن محصولات دیگر نشوند و… .

2-سردخانه زیر صفر:

در زمانی که شما قصد دارید محصولات غذایی خود را به صورت منجمد و در مدت زمان طولانی تری نگهداری کنید سردخانه های زیر صفر می توانند بهترین انتخاب برای شما باشند. حداقل دمای نگهداری میوه در سردخانه زیر صفر 12- درجه سانتی گراد می باشد که شما با توجه به محصول خود میتوانید دمای آن را تا میزان مورد نیاز افزایش دهید.این نوع سرد خانه علاوه بر مناسب بودن برای میوه ها و سبزیجات منجمد، مناسب جهت نگهداری مواد پروتویینی شامل گوشت قرمز، مرغ وماهی نیز می باشند.

ساخت سردخانه میوه

قبل از ساخت و احداث سردخانه ی میوه، ابتدا سردخانه مورد نظر براساس میزان فضای اختصاص یافته و نوع و وزن محصولاتی که قرار است در سردخانه نگهداری شود، طراحی میشود. طراحی سردخانه میبایست بسیار اصولی و با دقت انجام شود تا در زمان بهره برداری از سردخانه مشکلی پیش نیاید بنابراین برای طراحی و ساخت یک سردخانه کارآمد به دانش فنی بالا، تجهیزات با کیفیت و نظارت نیروهای متخصص، نیاز خواهیم داشت و از آنجایی که موضوع مقاله ی ما در خصوص ساخت سردخانه ی میوه میباشد قصد داریم تا در ادامه برای شما در ابتدا انواع سردخانه های مخصوص نگهداری میوه و همچنین مراحل ساخت سردخانه ی میوه را شرح دهیم.

انواع سردخانه ی میوه:

1- سردخانه ی بالای صفر: در مقالات قبلی توضیح کاملی از این نوع سردخانه برایتان ارائه داده شد.

2- سردخانه ی زیر صفر: در خصوص این نوع سردخانه نیز در مقالات قبلی با شما سخن گفتیم.

3- سردخانه دو مداره: ممکن است با توجه به محصولات خود، به هر دو نوع سردخانه مذکور در بالا نیاز داشته باشید در این صورت به جای تهیه ی هردو سردخانه به صورت مجزا، میتوانید از یک سردخانه یعنی سردخانه ی دومداره استفاده کنید و هر بار دمای آن را برای محصولات خود تنظیم کنید این سردخانه نسبت به تهیه ی هم زمان دو سردخانه میتواند برایتان هم از نظر فضا و هم از نظر قیمت به صرفه تر باشد.

مراحل ساخت سردخانه ی میوه:

نصب اتاقک: اولین مرحله ی مربوط به ساخت سردخانه؛ نصب اتاقک میباشد که با توجه به بزرگی و کوچکی آن، مدت زمان انجام کار و تعداد نیروهای متخصص جهت نصب آن متفاوت خواهد بود.

نصب دیواره ها: دیواره ها میبایست به صورت عمودی و کاملا تراز قرار بگیرند تا در ادامه ی کار و نصب سقف و همچنین ظاهر سردخانه مشکلی پیش نیاید.

نصب سقف: در هنگام نصب سقف در صورت زیاد بودن ارتفاع سردخانه به لیفتراک جهت حمل پنل ها و قرار دادن آن ها بر روی دیواره ها نیاز خواهید داشت.

نصب کف: مهم ترین موضوع در این مرحله بحث ایزوله کردن است که میبایست با دقت انجام گیرد همچنین در ساخت کف میتوانید از یونلیت نیز استفاده کنید.

نصب درب: در زمان نصب درب میبایست دقت شود تا درب به درستی در جایگاه خود قرار گرفته باشد در غیر این صورت هنگام باز و بسته کردن درب و..  مشکلاتی پیش خواهد آمد.

چسب کاری: اگرچه چسب کاری مرحله ی اخر ساخت سردخانه میباشد اما اهمیت آن در کار بسیار بالا خواهد بود زیرا در صورت عایق کاری نادرست آسیب های زیادی به تجهیزات سردخانه وارد خواهد شد.

نکات در خصوص سردخانه ی میوه

در سردخانه ی زیر صفر، امکان نگهداری محصولاتی که به دمای بالای صفر احتیاج دارند نیز وجود دارد یعنی شما میتوانید دمای سردخانه را جهت نگهداری این گونه محصولات تنظیم کنید اما برعکس این موضوع به دلیل میزان حجم فشار بالا بر کمپرسور امکان پذیر نمیباشد.

سیستم میزان کنترل رطوبت از جمله سیستمی است که در ساخت سردخانه باید مورد توجه قرار بگیرد و از آن استفاده شود به طور مثال جهت نگهداری میوه در سردخانه نیاز به یک سیستم کنترل رطوبت خواهید داشت تا با تنظیم رطوبت مورد نیاز، از چروک شدن پوست میوه ها جلوگیری شود لازم به ذکر است میتوانید از بخار آبی که ناشی از ترکیب آب و نیتروژن کندانسور میباشد، جهت تامین رطوبت موردنیاز سردخانه میوه استفاده کنید.

بهتر است مکان قرارگیری سردخانه با محل برداشت میوه فاصله ی زیادی نداشته باشد تا در زمان حمل، میوه دچار آسیب فیزیکی نشود.

در صورتی که تمایل دارید عمر محصولات خود را حدود 10 الی 20 درصد افزایش دهید میتوانید از واکسینگ میوه استفاده نمایید برای انجام اینکار لازم است سطح بیرونی میوه را با یک نوع روغن مخصوص پوشش دهید تا علاوه بر حفظ ظاهر محصول، مانع از ایجاد کپک و … بر روی محصول شوید.

سعی کنید تنها زمانی دو محصول متفاوت را در فضایی مشترک نگهداری کنید که هر دو نوع محصول نیازمند شرایط دمایی یکسانی باشند.

× چت در واتساپ